Nederlandse sierteelt present op Grüne Woche

Diverse Nederlandse bloemen en planten zijn vertegenwoordigd op de Grüne Woche in Berlijn. Het gaat om tulp, gerbera, kalanchoë, biologische phalaenopsis en Air so Pure.

De Nederlandse sierteelt is te bewonderen in de Urban Oasis van NL GreenLabel. De realisatie van deze stadse tuin wordt ondersteund door de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) in samenwerking met kwekerij GreenBalanZ, producent van biologische Phalaenopsis orchideeën, de promotiegroepen Air So Pure en Kalanchoë, die samen een XL groene wand bekleden en promotiegroep TPN die met haar tulpen de tuin en de levensgrote molen in kleur zet.

De Gerberapromotiegroep Coloured by Gerbera verrast de bezoeker met een Selfiewand van 9 meter breed en 3 meter hoog, gedecoreerd met 15.000 gerbera’s. De bezoekers kunnen elkaar vereeuwigen voor deze WonderWall of Gerbera’s.

VGB ondersteunt promotie van Nederlandse bloemen en planten met een bijdrage vanuit de reserves uit het Handelsfonds van Productschap Tuinbouw.

Staatssecretaris Van Dam en de Duitse Minister van Landbouw de heer Schmidt hebben gisteren de Nederlandse stand geopend op de beurs Internationale Grüne Woche, die wordt gehouden van 15 tot en met 24 januari 2016 in de Duitse hoofdstad Berlijn. Naast kaas en haring namen zij ieder een bos bloemen in ontvangst.

De groene wand van planten van Air So Pure.

De binnenkant van de selfiewand van gerbera’s van Coloured by Nature.

Op de achtergrond een wand van kalanchoe in Urban Oasis, de stadstuin van Nederland op de Grune Woche.

Typische Nederlands tafereel, tulpen en een molen van TPN.

Orchidee van GreenBalanz verwerkt in een ‘kunstwerk’.

De Duitse minister van Landbouw Schmidt en staatssecretaris van Dam bij de opening van de Grune Woche in Berlijn in het Nederlandse paviljoen.