Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Nicolette Hooyman zet materiële zaken niet op 1

Nicolette Hooyman zet materiële zaken niet op 1

0

Vakgenoot Nicolette Hooyman heeft samen met haar man Ron het exportbedrijf FloraPlus. „Als je blij van iets wordt, weet je dat je op de goede weg zit”, zegt gevoelsmens Hooyman. Ze zet materiële zaken zeker niet op nummer 1.

Een rondje fietsen en voelen dat de zon op je hoofd schijnt, daar kan Nicolette Hooyman écht van genieten. „Net zoals met de kinderen bij elkaar zijn en mooie gesprekken voeren. Ja, dan ben ik best heel gelukkig.” Nicolette en Ron Hooyman runnen het exportbedrijf samen. Dat werkt al ruim twintig jaar prima. „Ik doe de financiële kant van het bedrijf en Ron is meer van het creatieve. We vullen elkaar aan, ik ben zijn klankbord. Nu de nieuwbouw af is, merk ik dat er weer ruimte in het hoofd komt voor nieuwe plannen.”

Wat is FloraPlus voor bedrijf?

„Wij exporteren naar Scandinavië en beleveren bloemisten. Wij kopen direct in bij kwekers en importeren bloemen. Wij zijn een kleine speler in de markt en proberen uniek te zijn voor onze klanten.”

En het unieke is?

„Bloemisten kunnen blind vertrouwen op wat ze geleverd krijgen. We ontzorgen de klant volledig wat betreft inkoop en logistiek. Omdat wij een kleinschalig bedrijf zijn, gaan alle producten door onze handen en zitten we bovenop het proces.”

Het hele interview met Nicolette Hooyman leest in dubbelnummer 51/52 van het Vakblad voor de Bloemisterij. Online is het te vinden via deze link (inlog verplicht)

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar