Tuincentra in Frankrijk, Engeland en België blijven open

Veel winkels In Frankrijk, Engeland en België gaan dicht, maar tuincentra blijven open. In België blijven ook bloemenwinkels open. De landen gaan in lockdown om het coronavirus te beteugelen. In Duitsland blijven de winkels ook open. Bij sommige productgroepen liepen week 44 de doordraaipercentages op de klok op.

In Frankrijk gaan cafés,restaurants en niet essentiële winkels dicht. Mensen mogen alleen naar buiten voor essentiële zaken als naar het werk, school gaan of boodschappen doen. Bloemenwinkels vallen daar niet onder. Voorlopig geldt dit voor een periode van twee weken. De regering kijkt dan of niet essentiële winkels weer open mogen. Veiling Royal FloraHolland meldt dat de bloemenwinkels vanaf maandag 3 november sluiten zodat zij nog voor Allerheiligen kunnen verkopen.

Tuincentra en bouwcentra mogen in Frankrijk open blijven.

Foto Shutterstock

In België gaan niet essentiële winkels dicht, maar tuincentra en bloemenwinkels blijven open. Inkoper Erik de Jong van Belgische tuincentrumketen Oh’ Green zegt: „Het was wel even spannend, maar we mogen open blijven.”

In Duitsland zijn de regels ook aangescherpt. Winkels blijven er echter open.

Engeland gaat op 5 november in lockdown. Supermarkten en tuincentra blijven open. Het is nog niet duidelijk of bloemenwinkels tot essentiële winkels worden gerekend.

Stijgende klokaanvoer en doordraai

De strengere maatregelen in afzetlanden leidden week 44 al tot minder vraag in sommige productgroepen. Royal FloraHolland ziet bij sommige gewassen het aanbod en het doordraaipercentage op de klokken toenemen. Het Crisis Management Team (CMT) van de veiling was eind week 44 al samen met de veilingmeesters in gesprek met de voorzitters van de FPC’s om te kunnen acteren indien nodig. Concreet zou dit kunnen betekenen dat de aanvoerregulering op de klokken van de exportlocaties opnieuw van kracht wordt voor een aantal productgroepen. De aanvoerregulering was eind week 44 nog niet nodig.

Lees hier meer over corona.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties