Nieuw bos wacht op nieuwe overheidsvisie

  De overheid komt voor het eind van 2019 met een nieuwe visie op bomen en bossen in Nederland. Dit terwijl het Actieplan Bos en Hout al een jaar wacht op uitwerking.

  De visie wordt in overleg met de bos- en houtsector opgesteld, zo meldt de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE). Directeur Dianne Nijland bevestigt dat het om een nieuwe visie gaat. „Uiteraard kan het Actieplan Bos en Hout daarvoor goede bouwstenen leveren.”

  Het Actieplan Bos en Hout was twee jaar geleden ondertekend door premier Rutte en partijen uit de bos- en houtsector. Een jaar geleden lag de uitwerking van het plan in concept klaar, maar het was nog afwachten wat het nieuwe kabinet zou gaan doen om klimaatdoelstellingen te behalen.

  ’Klimaatmaatregelen gebaat bij langjarig stabiel overheidsbeleid’

  Meer bomen moeten voor meer CO2-vastlegging zorgen: dat staat inderdaad in het Nationaal Klimaatakkoord dat afgelopen juli alvast op hoofdlijnen is gepresenteerd. Eind dit jaar moet het akkoord definitief zijn gesloten.

  Volgens de VBNE moeten ’klimaatmaatregelen’, zoals dus meer aanplant, wel gericht zijn op de lange termijn en daarom gebaat zijn bij ’langjarig stabiel overheidsbeleid’. Daarom komt er een nieuwe visie.

  Foto: Arno Engels

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties