Nieuw consumentenmerk voor snijbloemen: Damasque

Vanaf april wordt Damasque als een consumentenmerk voor geurende snijrozen gelanceerd. Het is een initiatief van Parfum Flower Company in Aalsmeer.

Damasque heeft op dit moment zo’n 25 soorten geurende tuinrozen in haar assortiment.

Bij de communicatie bij Damasque wordt ingezet op geur. Naast de website www.damasque.com wordt het platform www.createamemory.today geïntroduceerd. Op dit platform kan iedereen een herinnering achterlaten die met geur te maken heeft.

Damasque-producten zijn alleen verkrijgbaar bij door Damasque toegelaten bloemenwinkels. Deze bloemenwinkels hebben met de Damasque-producten exclusiviteit in hun wijk, stad of regio. De deelnemende bloemenwinkels worden ambassadeurs genoemd.

Zij moeten voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Uitgebreide kennis over de verschillende geurende rozen, van teeltwijze tot en met verzorging bij de consument, is daar een belangrijk onderdeel van. Op dit moment ligt het aantal ambassadeurs rond de 50. In voornamelijk Nederland en België.

Bij de afzet van Damasque staat een aanvoerder direct in contact met de bloemist. Maar er wordt niet rechtstreeks geleverd. Leveringen geschieden door een groothandel of exporteur. Bestellingen, vragen en opmerkingen gaan rechtstreeks naar Damasque. Groothandel en exporteur verzorgen alleen de logistiek en de financiële afhandeling.