Nieuwe digitale marktplaats voor bloemist: BloomTradeCenter

BloomTradeCenter is het nieuwe platform waarop bloemisten en lijnrijders direct bij de kweker kunnen kopen. Het platform is gekoppeld aan FloraMondo van FloraHolland.

Han Rijndorp is een van de initiatiefnemers van de nieuwe online marktplaats. Hij heeft jarenlang bij VBW, branchevereniging voor de bloemisten, gewerkt en zag dat het prijsverschil tussen bloemisten die bij de groothandel of voor de klok inkochten groot was. „Ik wil de marge van de bloemist verhogen”, stelt hij. Samen met Maarten Torbijn en Peter de Monyé heeft hij daarom BloomTradeCenter opgericht.

BloomTradeCenter is gebaseerd en gekoppeld aan FloraMondo. Het systeem is gebruikersvriendelijker gemaakt voor de doelgroep: de netto kwekersprijs  wordt zonder opslag en met productinformatie zichtbaar gemaakt. Ook zijn er extra partijen gekoppeld, zoals Adomex, Gerbera United en Alflora. De afrekening vindt via FloraHolland plaats.

Bloemisten die niet op de klok inkopen kunnen via de coöperatie BloomCoop van het systeem gebruik maken. Zij betalen € 350.- abonnementsgeld per maand + 6.5% (veiling-)kosten waarvoor zij onbeperkt direct kunnen inkopen. Bloemisten met een FloraHolland inschrijving betalen € 50 per maand en 1% van de netto BloomTradeCenter-inkoopomzet. Lijnrijders betalen ook € 50 per maand, en daarbij 2% van de netto inkoopomzet. Zij kunnen het aanbod dan doorkoppelen aan hun klanten, waardoor er geen eigen webshop meer opgericht hoeft te worden. „Klanten van lijnrijders krijgen hierdoor de mogelijkheid om een compleet aanbod in te kopen. Ook als je de laatste van de rit bent”, geeft Rijndorp aan.

In totaal zijn er nu 31 bloemisten en lijnrijders die via de nieuwe online marktplaats hun inkoop regelen.

guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk
henk
5 jaren geleden

ben benieuwd hoe lang dit “project weer duurt >” kan vriezen en dooien

bert
bert
5 jaren geleden
Antwoord aan  henk

idd henk : vbw ,bij fleurop opgezet intereur beplanting , florijn, bloomcoop etc etc alles in razend thempo weer weg ! tja zegt genoeg ! garantie voor lange en goede betrouwbare samenwerking is niet erg groot , helaas

bert
bert
5 jaren geleden

idd alles wat dhr rijndorp met alle goede bedoelingen begint is meestal weer snel geruislooos gestopt , dus heren en dames oppassen voordat u oude schoenen weggooit ! kan zomaar zijn dat u van de ene op de andere dag met lege handen staat !

Jos
Jos
5 jaren geleden

Ik denk er idd net zo over

eric
eric
5 jaren geleden

mannen het beste is en blijft de klok , al die wilde verhalen , nee als je het van de groothandel moet hebben DAN zakt je BRUTWINST ZEKER ! en oude troep is verzekerd en als de kweker zoals op floromondo de prijzen zelf bepalen betaal ja zeker veel en veeel te veel ! je moet alleen eens kijken wat de vrachtkosten zijn bij BLOOMTRADECENTER je schrikt je wezenloos !!!!!!!! LEVE DE VEILING EN EIGEN TRANSPORT !

eric
eric
5 jaren geleden

kreeg een emailtje of we niet alleen maar positief wilde reageren , NOUJA ZEG ! moet niet gekker worden !

Tobias
Tobias
5 jaren geleden
Antwoord aan  eric

Wie stuurde dat emailtje dan Eric?

henk draagvlak
henk draagvlak
5 jaren geleden
Antwoord aan  Tobias

christel vierluik stuurde de email

johan gijsbers
johan gijsbers
5 jaren geleden

ik heb gebeld en alles kosten bekeken ,geen commisie ?????????? nee idd die worden bij andere kosten ondergebracht ! let op je tellen mensen voor niks gaat alleen de zon op !

marco slingerlnd
marco slingerlnd
5 jaren geleden

vriendjes politiek altijd lastig ! cindy

jos van loos
jos van loos
5 jaren geleden

goedkoop is duurkoop !!!!!!!!! niks is wat het lijkt , OPPASSEN DUS !

dennis barneveld
dennis barneveld
5 jaren geleden

al die reacties zeggen genoeg , en dat is idd zo , oppassen voor de zogenaame ondekkers vd markt veel bla bla en voordat je het weet zijn ze weer weg

jos verkerk
jos verkerk
4 jaren geleden

bloomtrade al weer einde verhaal !!!!!!!!!! daaaaaaaaaaaaaag han weer een hoop mensen teleurgesteld