Nieuw evenement: Garden Trials and Trade

  Gelijktijdig met de Flower Trials in juni wordt in het Plantarium-gebouw in Boskoop-Hazerswoude-Dorp voor het eerst Garden Trials and Trade georganiseerd. Nieuwe veredelingen van boomkwekerijproducten staan hierbij centraal.

  Tijdens Garden Trials and Trade worden nieuwe veredelingen van houtige gewassen en vaste planten getoond op het moment dat deze veelal op z’n mooist zijn. Tijdens het driedaagse evenement tonen veredelaars en gespecialiseerde licentiebureaus hun innovaties in het sortiment.

  Commerciële inslag

  Het nieuwe evenement kent een commerciële inslag. Door het nieuwste sortiment te laten zien hoopt de organisatie dat ketenpartners, waaronder handelaren, deze producten opnemen in hun toekomstige tuinplantenprogramma.

  De Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen gaat als autonome partner keuringen van de noviteiten verzorgen. De organisatie wil hiermee het evenement een kwaliteitsimpuls geven.

  By Plantarium

  Garden Trials and Trade is een initiatief van het Greenport Business Center (GBC) en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij. Deze laatste is ook organisator van Plantarium. Beide organisaties signaleerden gelijktijdig de behoefte aan een boomkwekerij-event waar innovatie én handel centraal staan. Het GBC heeft als doel om commerciële initiatieven die bijdragen aan de innovatiekracht van de sector, te ontwikkelen en aan te jagen. „Een mooie combinatie om dit nieuwe evenement krachtig neer te zetten. Nieuwe energie en vertrouwde krachten komen samen. Om die reden is aan het logo de beursnaam ‘by Plantarium’ toegevoegd”, aldus Jos van Lint die de dagelijkse organisatie voor zijn rekening neemt.

  Tijd en plaats

  Het evenement vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in het Plantarium-gebouw, Boskoop-Hazerswoude-Dorp. Dit is (bijna) gelijktijdig aan de Flower Trials die van 12 tot en met 15 juni wordt gehouden. Bij de Flower Trials laten bedrijven het nieuwste sortiment zien van kamer- en perkplanten.

  Komende periode start de organisatie met het informeren van potentiële deelnemers en de voorbereiding van dit evenement. Meer informatie is te vinden op de website of via Proba bv, tel 0172-235400.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties