Nieuw kantoor Royal FloraHolland Aalsmeer in mei 2020 klaar

Royal FloraHolland breidt in Aalsmeer het kantoor uit 2004 met de nieuwbouw van een half ronde cirkel uit tot 5000m2 . Een aantal verouderde kantoren wordt gesloopt. Gisteren presenteerde algemeen directeur Steven van Schilfgaarde een impressie van de nieuwbouw. De ambitie is om in mei 2020 hier te gaan werken. RFH zet bij de bouw sterk in op duurzaamheid, vertelt Portefeuillemanager Facilities, Monique van der Valk.

„Een van de pijlers van de nieuwbouw is dat we sterk inzetten op duurzaamheid. Op deze manier willen we onze duurzaamheidsambities waarmaken”, zegt Van der Valk. Zo voldoet het hele gebouw volgend jaar aan de BREEAM-NL (gradatie Very Good) certificering. Naast het plaatsen van zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit, wordt rekening gehouden met vluchtorganische stoffen (stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de mens ), worden de luifels voor de halve ronde cirkel gebruikt als zonwering, komen er waterbesparend sanitair en ledverlichting en wordt de energievoorziening optimaal aangestuurd op basis van aanwezigheid van werknemers.

Blikvanger

Het kantoorgebouw, dat onderhanden wordt genomen en uitgebreid met de nieuwbouw van 2000m2, staat rechts van de rotonde als je het terrein van Royal FloraHolland Aalsmeer komt oprijden. Dit kantoor is vanaf volgend jaar de blikvanger van de veiling in Aalsmeer. Het gaat dus niet om het gebouw dat momenteel in het oog springt dat uit ca. 1976 dateert en waar de directie op dit moment zit. Dat gebouw wordt op termijn herontwikkeld. Renovatie was niet rendabel, aldus Van der Valk.

De nieuwbouw maakte aanvankelijk deel uit van een groter plan dat drie jaar geleden op de algemene ledenvergadering werd gepresenteerd. Dat betrof tevens een grote verbouwing van de logistieke hal en het centrumgebouw. Dit plan is uitgesteld. Van der Valk: „Eerst wil RFH haar dienstverleningsmodel verder optimaliseren om vanuit daar ook een duurzame invulling te geven aan haar locaties.”

Van der Valk kan nog niet aangeven welke afdelingen van Royal FloraHolland in het nieuwe gebouw gevestigd worden. In totaal worden er 230 werkplekken, vergaderruimtes en een bedrijfsrestaurant gerealiseerd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties