Nieuw led-scherm in afmijnzaal Plantion

Plantion heeft de zes beamers in de afmijnzaal vervangen door een led-scherm. De 5 miljoen pixels geven een betere beeldkwaliteit. De hoge resolutie en het grotere scherm (14×6 meter) bieden de veiling bovendien de mogelijkheid om meer informatie en filmpjes te tonen.

Vanmorgen om 6:00 uur werd het led-scherm in gebruik genomen. De zes beamers waren aan het eind van hun levensduur. Plantion had de keuze tussen nieuwe beamers of een led-scherm. De keuze van Plantion viel op een led-scherm. Het biedt meer flexibiliteit en een hogere beeldkwaliteit. En de afmijnzaal kan nu ook eventueel verhuurd worden aan derden. Met de investering is zo’n 4 ton gemoeid. Het led-scherm gaat zo’n 20 jaar mee.

Facilitair en logistiek manager Gerco van de Hoef: „We willen onze klanten ontvangen in de mooiste en meest innovatieve veilingzaal van Nederland, waar de mooie producten van onze aanvoerders goed tot hun recht komen. Het led-scherm versterkt enorm de beleving en helpt ons om het fysiek veilen toekomstbestendig te maken. We streamen ook dagelijks live videobeelden naar onze KOA-kopers. De beleving op afstand is daardoor vrijwel hetzelfde als voor de kopers op de tribune.”

Foto VVB Van Bree

De layout van het klokfront is vooralsnog onveranderd. Mogelijk vinden daar de komende weken na overleg tussen veiling en kopers veranderingen in plaats. Gedacht wordt bijvoorbeeld om logo’s van telers op het front te tonen.

Megaklus

Het Belgische automatiseringsbedrijf Aucxis leverde en installeerde het led-scherm. Vanaf 11 oktober bouwde ze klok 3 om. Afgelopen weekend volgden klok 1 en 2. Business Unit Manager E-Trade Patrick Bauwens: „Het scherm bestaat uit een groot aantal losse led-modules met magneetvoetjes die we ter plekke op een metalen frame tegen elkaar aan hebben gemonteerd. We begonnen met één gedeelte, zodat Plantion met klok 3 kon proefdraaien. Aangezien het veilen altijd moet doorgaan, hebben we de rest in één weekend omgebouwd. Dit was ook voor ons echt een megaklus.”

Plantion zet zowel in op de ontwikkeling van het fysiek veilproces als op de digitale verkoop van bloemen en planten. In augustus introduceerde de veiling een livestream van de afmijnzaal voor KOA-kopers.

Lees via mijnbloemisterij.nl meer over het nieuwe led-scherm in de afmijnzaal van Plantion.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties