Nieuw matchmaking evenement in Turkije

Op 18 en 19 mei 2017 vindt er in Antalya, Turkije, een nieuw matchmaking evenement plaats dat wordt georganiseerd door Nova Exhibitions en de Turkish Ornamental Plants and Products Exporters Association. Het evenement heet Horti2Match.

Het doel van de Turkse associatie is om hun kwekers in direct contact te brengen met leveranciers van zaailingen, stekmateriaal en bollen, maar ook met leveranciers van techniek en andere toelevering. Dit vindt plaat s in een kleine setting om zo de kwekers en deelnemers ruimte te geven om op een gerichte manier met elkaar in contact te komen.

Horti2Match is voor de bezoekers alleen toegankelijk met een uitnodiging van de associatie. Bezoekers worden door de associatie zorgvuldig geselecteerd op basis van de aanwezige productgroepen, dit om de hoge kwaliteit van het evenement te waarborgen.

Het evenement wordt ondersteund door het Ministerie van Economische zaken in Turkije, Royal FloraHolland en MPS.

Deadline voor registratie voor deelnemers is 31 maart 2017.

In de afgelopen vier jaar is de productie van bloemen en planten in Turkije met meer dan 30% gestegen. Het totale oppervlakte van de productie van bloemen en planten is ongeveer 4600 hectare. De exportwaarde van bloemen en planten is in 2016 gestegen naar USD 81 miljoen. Het streven is om een exportwaarde te behalen van USD 500 miljoen in 2023.

Turkije exporteert naar meer dan 60 landen wereldwijd.

De Turkish Ornamental Plants and Products Exporters Association vertegenwoordigd alle Turkse exporterende kwekers en is de enige associatie binnen de sector. De associatie is opgericht in 1999 om de Turkse bloemen- en plantensector te vertegenwoordigen en te ondersteunen in de ontwikkeling naar een duurzame en competitieve sector. De associatie telt meer dan 500 leden (exporterende kwekers) in Turkije.