Nieuw model voor inschatting oogst tulpenbollen

  Binnen het onderzoeksproject Bollenrevolutie 4.0 is een bestaand groeimodel voor tulpenbollen opgefrist. Het data-gedreven platform met informatie over de groei wordt in het onderzoek gevalideerd in meerdere tulpenrassen. Input van telers is daarbij welkom

  Het oude groeimodel voor tulpenbollen is gemaakt door Wageningen University & Research en stamt uit de jaren ’90. Het onderzoeksprogramma Bollenrevolutie 4.0 heeft daar samen  met de WUR, automatiseerder Agrisim en standsorganisatie KAVB een data-gedreven groei-informatie platform voor tulpenbollen van gemaakt. Hiermee is de potentiële opbrengst van tulpen in het veld via een model te voorspellen.

  Feedback

  Met behulp van data, zoals klimaat-, satelliet- en perceeldata, worden telers in staat gesteld om keuzes te maken in hun bedrijfsvoering en gewasproductie. Dat proces van data verzamelen en de meerwaarde hiervan voor het bollenbedrijf wordt uitgelegd in deze animatie. De makers van het platform willen graag van bollentelers feedback zodat ze deze nieuwe manier van bollenkweken binnen het onderzoek kunnen sturen in de juiste richting. Op de website van Agrisim is het systeem via een gratis account te proberen.

  Vierjarig onderzoek

  Bollenrevolutie 4.0 is een vierjarig onderzoeksprogramma (2019-2022) van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen van het ministerie van LNV. De zeven partners zijn: KAVB, Anthos, Agrisim, Wageningen University & Research (WUR), Cremer Speciaalmachines, Machinefabriek Steketee, BKD en TechNature. Economic Board Greenport Duin & Bollenstreek en Rabobank Bollenstreek dragen vanuit hun Innovatiefondsen bij aan de financiering.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties