Nieuwe brancheopleiding glastuinbouw met Inholland Academy

Op 2 oktober 2020 start op initiatief van Kasgroeit in samenwerking met Inholland Academy de brancheopleiding Glastuinbouw. De brancheopleiding is speciaal opgezet voor medewerkers bij glastuinbouwbedrijven die zich willen ontwikkelen naar een hoger niveau.

De brancheopleiding is praktijkgericht omdat er gebruik wordt gemaakt van vraagstukken uit het bedrijf. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken. Studenten kunnen kiezen uit twee richtingen: Bedrijfsvoering en Teelt. Er wordt volop gewerkt aan de zogenaamde ‘21e eeuwse vaardigheden’ zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Uiteraard wordt er ook een groot gedeelte online leren in deze nieuwe opleiding verzorgd.

Bij Kasgroeit komen er vanuit de tuinbouwsector steeds vaker vragen over opleidingen die aansluiten op de grote ontwikkelingen binnen bedrijven, en de behoeftes van de medewerkers. Samen met Inholland Academy sloeg Kasgroeit de handen ineen.

Bevorderen van ontwikkelen in de glastuinbouw
Kasgroeit is een initiatief van de vakbonden en werkgeversorganisaties die actief zijn in de glastuinbouw; CNV, FNV, Glastuinbouw Nederland en Plantum. Het gezamenlijk doel is het bevorderen van werken en ontwikkelen in de glastuinbouw. Kasgroeit heeft sinds maart een eigen aanbodsplatform voor arbeid. Zo hoopt de glastuinbouw op een breder aanbod van personeel.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties