Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Nieuwe data luchtzuiverende planten meer dan welkom

Nieuwe data luchtzuiverende planten meer dan welkom

0
Foto: WUR Glastuinbouw

Voor de tuinbouwsector is het aantonen van de gezonde werking van planten in binnenruimten belangrijk om meer functionaliteit te leveren dan sierwaarde alleen. Een nieuwe studie ’Plantkampioen luchtzuivering binnenruimtes’ onderschrijft deze onderbouwing.

Bij de inzet van kamerplanten om lucht te zuiveren wordt in de praktijk nog vaak terugverwezen naar de jaren tachtig. De nieuwe studie door Wageningen Universiteit & Research businessunit Glastuinbouw beoogt om de recente vorderingen op dit onderzoeksterrein te bundelen.

Dat alles binnen het project ’Plantkampioen luchtzuivering’, een publiekprivate samenwerking binnen de topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Bevindingen
Planten verlagen aantoonbaar de concentratie van formaldehyde in de lucht en zijn dus bruikbaar voor luchtzuivering in binnenruimten. De plant lijkt bij herhaalde blootstelling aan formaldehyde niet in zijn functioneren verstoord, zodat planten en plantenwanden duurzaam zijn in te zetten in kantoren en huiskamers.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar