Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Nieuwe data luchtzuiverende planten meer dan welkom

Nieuwe data luchtzuiverende planten meer dan welkom

0
Nieuwe data luchtzuiverende planten meer dan welkom
Foto: WUR Glastuinbouw

Voor de tuinbouwsector is het aantonen van de gezonde werking van planten in binnenruimten belangrijk om meer functionaliteit te leveren dan sierwaarde alleen. Een nieuwe studie ’Plantkampioen luchtzuivering binnenruimtes’ onderschrijft deze onderbouwing.

Bij de inzet van kamerplanten om lucht te zuiveren wordt in de praktijk nog vaak terugverwezen naar de jaren tachtig. De nieuwe studie door Wageningen Universiteit & Research businessunit Glastuinbouw beoogt om de recente vorderingen op dit onderzoeksterrein te bundelen.

Dat alles binnen het project ’Plantkampioen luchtzuivering’, een publiekprivate samenwerking binnen de topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Bevindingen
Planten verlagen aantoonbaar de concentratie van formaldehyde in de lucht en zijn dus bruikbaar voor luchtzuivering in binnenruimten. De plant lijkt bij herhaalde blootstelling aan formaldehyde niet in zijn functioneren verstoord, zodat planten en plantenwanden duurzaam zijn in te zetten in kantoren en huiskamers.

Vorig artikel Britse importeur test olijfbomen zelf moleculair op Xylella
Volgend artikel Kleinzoon verrast grootouders met ‘zelfgemaakt’ boeket
Peter van Leth
Peter van Leth is per 2001 in dienst bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Het is zijn vierde agrarische vakblad waar hij werkzaam is, na Het Loonbedrijf, De Fruitteelt en OOGST. Geboren en getogen in Utrecht lag een groene schoolkeuze niet direct voor de hand, maar bij beroepskeuzetesten op het atheneum kwamen groene opleidingsrichtingen toch steeds uit de bus. Hij koos voor de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. En is in die boeiende sector blijven hangen, niet middenin maar vanaf de zijlijn als journalist. Eigenlijk zou hij wel alle onderwerpen willen beetpakken om over te schrijven, maar toch met enige voorliefde voor ondernemerschap, personeelsbeleid, jong talent, gewasbescherming en veredeling.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties