Bloem en Blad Bloemen en planten Nieuwe hortensia’s op IPM

Nieuwe hortensia’s op IPM

0

Hydrangea Breeders Association (HBA) is een van de vele bedrijven die op de IPM in Essen nieuwe planten toont. In de stand en in het Noviteitenpaviljoen zijn Hydrangea Double Pink, Green Lips en Sarena te bewonderen.

Double Pink is een dubbelbloemige pothortensia met intensief roze gevulde bloemen, sterke takken, een compacte groei en goede vertakking. Met de nieuwe bicolor Green Lips wordt aan de vraag naar kleurcombinaties in de bloem voldaan, aldus HBA. De kleurschakering bestaat uit diverse tinten roze met een groene lip. Indien geblauwd toont Green Lips Purple een combinatie van diverse lilatinten en groen. Naarmate de bloemen zich verder ontwikkelen veranderen de kleuren aan de uiteinden van de bloemblaadjes door naar groen.

Sarena Pink en Sarena Blue zijn bloeizeker en vertakken zeer goed. Dit zeer goed te blauwen ras is ook voor de vroege teelt geschikt. Door de grote bloemen komen de kleuren roze en blauw goed tot hun recht. De compacte vorm maakt deze soorten ook aantrekkelijk ras voor de productie en handel.

De Internationale Pflanzen Messe vindt plaats van 23 tot en met 26 januari plaats in Essen. Behalve noviteiten, tecnische snufjes en een groot assortiment bloemen en planten, zijn er ook veel bloemwerkdemonstraties op de beurs.

Bron en foto: Hydrangea Breeders Association

Reageer op dit artikel

avatar