Nieuwe koers van fabrikant Invaro

  Invaro, de overkoepelende holding van Bercomex, Schouten en Invaro Services & Supplies heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een verbeterde organisatie. Centralisatie en standaardisatie zijn daarin kernwoorden.

  De Invaro Agri & Horti Technology Group maakt machines voor het sorteren en verwerken van pootaardappelen, bloembollen en bloemen. Na een roerige fase koos het bedrijf bewust voor een koerswijziging, die mogelijk werd doordat nieuw kapitaal in het bedrijf is geïnvesteerd. Het recent gevormde Strategisch Management Team, bestaande uit CFO Jurjen Brouwers, COO Perry van Es en CEO Gerben Schouten, ontwikkelde het toekomstgerichte verandertraject. Dit hield onder meer in dat alle activiteiten van Bercomex en Schouten gecentraliseerd werden in de hoofdvestiging in Hoorn en enkel nog een engineeringsafdeling in Kampen bleef. Ook volgde er een financiële herstructurering.

  Standaardisatie

  Ook standaardisatie van de sorteer- en verwerkingsmachines maakt deel uit van de professionaliseringsslag. Bij de standaardconcepten behouden klanten de mogelijkheid om – samen met de specialisten van Invaro – tot de beste oplossing te komen voor de verwerking van hun product. „De keuze voor meer standaardisatie maakt het mogelijk om zowel onze inkoop als het productieproces verder te optimaliseren”, licht Gerben Schouten toe. „Hierdoor wordt onze leverbetrouwbaarheid groter en de levertijd sneller. Ook kunnen we onze voorraden nu nog beter sturen en op peil houden, al zijn we daarvoor ook afhankelijk van derden. Tot slot geeft standaardisatie het voordeel dat onze service en dienstverlening nog beter te organiseren zijn, met altijd de juiste onderdelen en vakbekwame service engineers snel bij onze klanten.”

  Dat klanten de voordelen van het vernieuwde Invaro ook zien, blijkt volgens het bedrijf uit de goed gevulde orderportefeuille.

  Management Teamvan Invaro: v.l.n.r. Gerben Schouten (CEO), Jurjen Bouwens (CFO) en Perry van Es (COO) (Foto: Daniel de Haan)

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties