Nieuwe vakbeurs: Amsterdam Produce Show and Conference

Van 2 tot 4 november 2016 vindt in de Westergasfabriek in Amsterdam een nieuw evenement plaats waarbij de internationale bloemen-, groenten- en fruitsector centraal staat: de Amsterdam Produce Show and Conference (APS). De vakbeurs werd eerder in New York en Londen gehouden.

De APS bestaat onder meer uit een eendaagse handelsexpositie met 150 internationale exposanten, waaronder: productie, groothandel en toeleveranciers. Beursbezoekers kunnen een aantal netwerkevenementen bijwonen, evenals lezingen en een discussiespanel. Er is een openingsgala met cocktailreceptie en op de laatste dag van de beurs zullen er tours gehouden worden naar kwekerijen en winkelbedrijven door heel Nederland.

’Nederland marktleider’

Hoofdredacteur Jim Prevor van Produce Business, het tijdschrift achter de shows, stelt dat Amsterdam een logische keuze is om de APS naar toe te brengen. „Nederland is al lange tijd marktleider in de versproductie en bloemenindustrie, of dat nu aan de ongelooflijke onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s ligt, de goede productieprocessen, de wetenschappelijke instellingen op expertniveau, het wereldberoemde handelsmodel of de innovatieve en verrijkende logistieke modellen.”

De APS heeft al zes keer in New York plaatsgevonden. De laatste show trok daar meer dan vijfduizend bezoekers. In Londen werd de APS door ruim 1.600 mensen bezocht.