Nieuw nr. 1 Hillenraad 100: Koppert Biological Systems

Koppert Biological Systems voert voor het eerst de Hillenraad 100 aan gevolgd door Enza Zaden en Nature’s Pride. Ook de categorie 500+ bedrijven kent een nieuwe nummer 1: Rijk Zwaan. Dit is op 3 november bekend gemaakt tijdens het jaarlijks Hortigala.

Dit jaar is in de Hillenraad100 extra aandacht geschonken aan Challenging Concepts: welke ideeën, technologieën, diensten of andere innovaties kunnen de bestaande markten opschudden? Uit de drie Challenging Concepts van 2017 werd HortiKey bekroond als potentieel het meest uitdagend. De Duurzaamheidsprijs ging naar Ter Laak Orchids. De onderneming Heemskerk fresh & easy mocht de titel Familiebedrijf van het Jaar ontvangen.

Het  thema van dit jaar was ’eten of gegeten worden’. Martien Penning, initiator van de Hillenraad100, licht toe: „Onder druk van digitalisering en internationalisering worden ondernemingen in de tuinbouw richting twee mogelijke overlevingsstrategieën gedreven. Je wordt een sterk powerhouse of je bevecht als  nodal firm een onmisbare positie in het mondiale netwerk.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties