Nominaties Interieurbeplanting van het Jaar bekend

Branchevereniging VHG heeft de drie genomineerden voor de Interieurbeplanting van het Jaar bekend gemaakt. Genomineerd zijn Green Fortune, Green Care Interieurbeplanting en Copijn Groenaanleg en beheer. De vakjury kiest uit deze genomineerden de uiteindelijke winnaar van 2019.

Bedoeling van de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar is om de toegevoegde waarde van binnengroen te laten zien en daarmee interieurbeplanting op de agenda te zetten.

Genomineerden
Green Fortune is genomineerd voor de inzending CIC Rotterdam. Het gaat om een integraal groenconcept met zogenoemde Tubegardens als routing en signalering van vergaderruimtes, Plantchandeliers met automatische bewatering en een Tubegarden-wand  met planten.

Green Fortune is genomineerd voor de inzending CIC Rotterdam.

Green Care Interieurbeplanting is genomineerd met Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot. Dit is een high tech kas met speciaal geselecteerde planten en een innovatief bewortelingssysteem.

Green Care Interieurbeplanting is genomineerd met Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot.

Copijn Groenaanleg en beheer is genomineerd met Hotel Jakarta in Amsterdam. Hier is een grote subtropische binnentuin aangelegd in het centrale atrium van het hotel. Hierbij is gebruik gemaakt van veelal moeilijk verkrijgbare plant- en boomsoorten.

Copijn Groenaanleg en beheer is genomineerd met Hotel Jakarta in Amsterdam.

Volgens de jury laten de inzendingen zien dat groen in gebouwen waarde toevoegt op hele verschillende manieren: innovatie, functionaliteit en beleving. En in totaal verschillende omgevingen kan worden toegepast: kantoor, abdij en hotel.

Criteria
De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde.

Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit, omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast in elk juryrapport aan waar nog eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

De bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats op 23 februari tijdens TuinIdee in Den Bosch. De drie projecten worden gepresenteerd en toegelicht tijdens de prijsuitreiking.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties