Noodmaatregelen Royal FloraHolland: beperking klokaanvoer

Royal FloraHolland voert noodmaatregelen in om de veilingklokken te ontlasten. Kwekers mogen tijdelijk minder producten aanvoeren. Voor bloemen hanteert de veiling morgen een maximum percentage van 30 procent van het aantal bloemen ten opzichte van vorige week dinsdag 10 maart. Voor kamerplanten is dit 50 procent en voor tuinplanten 75 procent.

Alles wat kwekers boven deze percentages aanvoeren, wordt niet geveild. Bovendien mogen kwekers geen A2 en B-kwaliteit meer aanleveren van bloemen én planten. Daarnaast worden producten niet meer overgeveild. De veiling bekijkt deze aanvoerregulerende van dag tot dag bekeken op basis van de informatie die Royal FloraHolland actueel heeft.

Afgelopen twee weken lagen de prijzen al tot 50 procent lager dan normaal. De verwachtingen voor komende weken zijn nog slechter. Dit is normaal gesproken de piekperiode voor de sierteelt in de aanloop naar Moederdag in verschillende landen. De gebruikelijke omzet in deze periode is 150 tot 200 miljoen per week.

Afgelopen vrijdag 13 maart is 20 procent van de aanvoer vernietigd omdat er geen kopers voor waren. Vanochtend ligt dit historisch hoge percentage doordraai bij bloemen met bijna 50 procent nog een stuk hoger, bij planten was dat meer dan 30 procent. Dit terwijl de aanvoer vandaag al 25 procent lager is dan normaal.

Lees hier meer over de impact van corona op de sierteelt.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties