Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends ’Normaal spaar je wat groene planten handel op. Nu niet’

’Normaal spaar je wat groene planten handel op. Nu niet’

0
’Normaal spaar je wat groene planten handel op. Nu niet’

Groen is hot. Dat kon Arjan van Noordt goed merken op de Trade Fair. En hij wist het al, want afgelopen oktober liep de handel vlot. „Normaal spaar je die maand wat handel op van groene planten. Dit jaar niet”, zo zegt hij in Vakgeluiden in het Vakblad voor de Bloemisterij.

Van Noord vervolgt:„Veel inkopers vroegen daarom wat we de komende tijd te koop hebben. Met name in het aanbod voor eind december en januari waren ze geïnteresseerd.”  De inkoper op de foto pakt de Zenzi beet, de exclusieve compactgroeiende zamioculcas van Duynplant. „Veel inkopers kennen hem al. Ook de klanten die zij meenamen naar de beurs waren bekend met onze jongste aanwinst.”

Graag had Van Noordt dit jaar weer een noviteit gepresenteerd, want daar vragen handelaren toch vaak als eerste naar. Zenzi omschrijft hij als een ‘klapper’. „Ik raak ze heel makkelijk kwijt aan de handel. Afgelopen jaar hadden we er 25.000 beschikbaar, dit jaar 40.000. In 2019 breiden we het aanbod wederom uit. Niet alleen in de 14-cm pot. Ik wil Zenzi tevens in een 21-cm pot maken.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties