NPM Capital stapt in kassenbouwer Kubo


  Investeringsmaatschappij NPM Capital heeft een minderheidsbelang genomen in kassenbouwer Kubo. Gezamenlijk doel is de internationale groei van het Westlandse familiebedrijf uit Monster

  Kubo levert wereldwijd hightechkassen. Ze ondersteunt klanten tevens met software, training, data-analyse, managementexpertise en controle.
  Het familiebedrijf heeft honderdvijftig medewerkers en de jaaromzet in 2020 was zo’n €200 mln.

  Naast de hoofdlocatie in Monster zijn er vestigingen in Montreal en Shanghai. Directeur Wouter Kuiper, de derde generatie van het in 1945 opgerichte bedrijf, sluit nieuwe vestigingen niet uit.

  Over de financiële details van de transactie doen beide partijen geen nadere mededelingen.

  Ook aandeel in tomatenkwekerij

  NPM Capital is een dochtermaatschappij van SHV, het bedrijf van de familie Fentener van Vlissingen. Eind 2019 nam NPM Capital een minderheidsbelang in Agro Care. Dat is met ruim 200 hectare kassen in Nederland, Frankrijk, Marokko en Tunesië de grootste tomatenproducent van Europa. Het heeft ook belangen in de veredeling, verpakking en distributie van tomaten.

  Hillenraad

  Investeringsmaatschappij NPM Capital en Hillenraad Partners werken sinds 2017 intensief samen om de positie van de Nederlandse tuinbouwsector internationaal verder te versterken. De combinatie van lange termijn groeikapitaal (NPM Capital) en de kennis van de sector (Hillenraad Partners) kan de ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouw in een stroomversnelling brengen, aldus beide partijen bij de start van hun samenwerking.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties