De Boomkwekerij Nieuws NVWA’er wordt baas Europese fytodienst

NVWA’er wordt baas Europese fytodienst

0

Per 1 januari is Nico Horn de nieuwe directeur-generaal van de Europese fytosanitaire dienst EPPO.

Officieel staat EPPO voor European and Mediterranean Plant Protection Organization. Hierin werken totaal 52 landen uit Europa, het Middellandse Zeegebied en Aziatische landen van de voormalige Sovjet-Unie samen op het gebied van plantenziekten en gewasbeschermingsmiddelen.

De nieuwe directeur-generaal heeft 21 jaar bij de NVWA gewerkt als beleidsmedewerker. Daarnaast was Horn Nederlands contactpersoon voor landen onder de ‘International Plant Protection Convention’, het internationale verdrag voor de bescherming van planten tegen ziekten. Bij EPPO blijft Horn zich inzetten voor de ontwikkeling van internationale normen en standaarden rond plantenziekten.

Horn wordt de opvolger van de Brit Martin Ward. Een jaar geleden stelde Ward nog, in een uitgebreid interview met De Boomkwekerij, dat geen enkel inspectie- en controlesysteem quarantaine-organismen zoals Xylella volledig kan indammen.

Foto: NVWA

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar