OK Plant viert nieuwbouw phalaenopsiskwekerij

Onder grote belangstelling hebben Rob en Désirée Olsthoorn de nieuwbouw van hun bedrijf OK Plant op zaterdag 3 februari gevierd. De kwekerij is uitgebreid met 2,5 ha kas voor phalaenopsis, inclusief nieuwe technieken en nieuwe ruimtes voor kantine, kantoor en het afleveren en sorteren van de planten.

OK Plant produceert op weekbasis ongeveer 90.000 stuks phalaenopsis in een 9-cm pot onder de merknaam Little Kolibri Orchids. Door aankoop van buurbedrijven kon de locatie in Naaldwijk met 2,5 ha uitbreiden. Daar is nu 4,5 ha beschikbaar voor phalaenopsis en vinden alle teeltfases en al het sorteren en afleveren van de planten plaats. Op de kwekerij in Maasdijk (1,5 ha) wordt phalaenopsis alleen opgekweekt; na het stoksteken gaan ze naar de locatie in Naaldwijk.

Rob en Désirée Olsthoorn hebben nog steeds 2 ha voor de teelt van seizoensproducten. De grootste groei zat de afgelopen jaren in de teelt van phalaenopsis. „De toenemende vraag van klanten naar onze Little Kolibri Orchids maakte dat we steeds verder zijn uitgebreid in phalaenopsis. De nieuwbouw is klaar, inclusief een buitenscherm op de bestaande kas phaleopsis. Maar ze zitten niet stil. We zijn inmiddels alweer bezig met nieuwe investeringen voor bijvoorbeeld waterzuivering en recirculatie op enkele locaties. De afzet en het voorraadbeheer willen we nog meer digitaliseren en automatiseren. We werken aan een soort dashboard waarop we actuele data over vraag en aanbod kunnen koppelen.”

Bij de officiële opening op donderdag 1 februari had OK Plant zo’n 250 relaties uitgenodigd. „Leveranciers, collega’s en ook ruim 100 handelsbedrijven. Een hele mooie opkomst en een hele bijzondere avond”, aldus Rob Olsthoorn. „De goede aanloop van vrienden, buren, familie en bekenden op de Open Dag is een mooie afsluiting van de hectiek die je altijd hebt rond een nieuwbouw.”

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties