’Omdat we zakendoen met Zimbabwe gingen de alarmbellen af’

De plannen van Dave Granneman en Thomas Obbens om met een eigen bedrijf te starten dateren al van vorig jaar. In februari was de financiering met de bank al bijna rond. Toen brak corona uit. Dave Granneman: „Omdat we zakendoen met Zimbabwe gingen de alarmbellen bij de bank af. Dat was een geluk bij een ongeluk.”

Op 13 juli startte Granneman (32) met DG Flor. Hij runt het bedrijf samen met Thomas Obbens (35) die in augustus aansloot.

Jullie zijn net een eigen bedrijf gestart, wat doen jullie?

Dave: „We kopen bloemen bij kwekers in binnen- en buitenland en leveren die aan klanten in binnen- en buitenland. We slaan de veiling over. Hoofdfocus van onze afzet komt uiteindelijk te liggen op het buitenland. We willen beginnen in China en het Midden-Oosten en richten ons op de betere groothandelaren, designers en betere bloemenwinkels. We profileren ons als Mercedes onder de groothandelaren. Voor goede handel blijft er altijd een plek.”

Hoe is het om te beginnen in coronatijd?

Dave: „Dat was niet het plan. De plannen om te starten dateren al van vorig jaar. In februari was de financiering met de bank bijna rond, maar omdat we zakendoen met Zimbabwe gingen de alarmbellen bij de bank af. Dat was een geluk bij een ongeluk. Rond de lockdown in maart kregen we wel de goedkeuring. We wisten niet wat corona ging doen en daarom kregen we langer tijd om de lening te accepteren. 13 juli ben ik begonnen. Thomas sloot in augustus aan.”(..)

Lees hier het volledig interview met Dave en Thomas in het digitale magazine van de Bloemisterij.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties