Ondanks vraagmarkt kleine aanvoerstijging snijhortensia

De vraag naar snijhortensia is zeker in het traditionele seizoen goed. Toch wordt na de stabilisatie in 2018 voor dit jaar vanuit Nederland hooguit een beperkte aanvoertoename verwacht. De aanbodinformatie is een verbeterpunt.

Nu nog niet en wat mij betreft blijft het een seizoenbloem”, meldt Dennis Witteveen van Weerman over de vraag naar snijhortensia’s. „Import is er zat maar ik koop alleen op bestelling.” Inkoper Dick van der Hoorn van Heembloemex positioneert snijhortensia als ’de kameleon onder de bloemen: gangmaker, seizoenbloem en eyecatcher en dus prima inzetbaar’.

Vorig jaar stokte het Nederlandse én het importaanbod nipt onder het niveau van 2017, en kwam uit op in totaal 39 miljoen stelen. De middenprijs bleef op €1,27 per steel 3 cent verwijderd van het record van €1,30. „Dat was een buitensporig jaar”, weet teler Bartjan Stolk. Zijn collega Arjen Herweijer heeft gemengde gevoelens over 2018. „Het extreem warme weer veroorzaakte te veel uitval.”

„Goed en heel sterk”, kwalificeert Witteveen het assortiment. „Keus genoeg”, vult Van der Hoorn aan. „Telers moeten wel veel meer werk maken van de aanbodinformatie en zeker zorgen voor actuelere foto’s.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties