Bezoekersaantal Kom in de Kas overtreft verwachtingen

Het bezoekersaantal van Kom in de Kas heeft dit jaar de verwachtingen van de organisatie overtroffen. De veertigste editie van het jaarlijkse publieksevent voor de glastuinbouw trok dit weekend zo’n 236.000 bezoekers. Vooral op de zonnige zondag trokken veel burgers erop uit om een kijkje te komen nemen in de kas.

Dit heeft de organisatie, die spreekt van een recordaantal bezoekers, zondag bekendgemaakt. Gerekend was op een bezoekersaantal van rond de 200.000 mensen. De zonnige zaterdagmiddag en zondag zorgde er voor dat veel mensen de fiets pakten om naar de kassen te komen, zo meldt Kom in de Kas in een verklaring. In de kassen waren er allerlei activiteiten georganiseerd om de bezoekers te laten zien en ervaren hoe innovatief de glastuinbouwsector is. Zo konden zij vragen stellen aan de kwekers, oogst- en sorteerlijnen in werking zien, producten proeven en genieten van prachtige bloemen en bloeiende planten.

De meeste belangstellenden trokken de kassen in het Westland. Het grootste deel van de regio’s was één van beide dagen open; zeven regio’s openden het hele weekend de deuren. Het bezoekersaantal van 236.000 mensen komt dichtbij de ambitie die voorzitter Aad van der Wilt tien jaar geleden bij zijn aantreden uitsprak. Hij zei toen te streven naar 240.000 bezoekers, zo memoreerde Van der Wilt in het Vakblad voor de Bloemisterij van afgelopen vrijdag. De economische crises en teruglopende sponsorinkomsten resulteerde de laatste jaren echter in een terugval in het aantal belangstellenden.