Vakblad voor de Bloemisterij Henk Strating: ’Nieuwe impulsen gewenst bij polderen over arbeid’

Henk Strating: ’Nieuwe impulsen gewenst bij polderen over arbeid’

0

Henk Strating is fervent voorstander van de overlegeconomie, maar polderen over arbeid vergelijkt hij momenteel met een poldermolen die in de rouwstand staat. „Er is nieuw bloed en er zijn nieuwe ideeën nodig om de wieken weer in beweging te krijgen”, aldus de directeur HS Arbeidsvoorwaarden.

In zijn ogen verdienen Ondernemend Nederland en Alternatief voor Vakbond een plaats aan de gesprekstafel. Partijen die gezamenlijk een sociaal akkoord bij het nieuwe kabinet hebben neergelegd, nadat de traditionele sociale partners daar niet toe in staat waren.

Strating hoopt dat het een eyeopener is. In het plan staat bijvoorbeeld hoe werknemers niet goedkoper maar wel eenvoudiger zijn te ontslaan en dat een cao pas algemeen verbindend is te verklaren als die in bedrijven op maat wordt ingevuld en uitgewerkt. Dit houdt in dat ook niet-georganiseerden daar hun zegje over kunnen doen.

Aanstaande vrijdag, 13 oktober, laat Strating in de Bloemisterij zich uit over cao Glastuinbouw en hoe arbeidsvoorwaarden op glastuinbouwbedrijven zijn te verbeteren.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar