Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen LTO Glaskracht start handtekeningenactie voor minister voor Voedsel en Landschap

LTO Glaskracht start handtekeningenactie voor minister voor Voedsel en Landschap

0

Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland roept alle glastuinders op een aanbevelingsbrief te ondertekenen waarin politiek Den Haag wordt gevraagd in een nieuw kabinet een aparte minister voor Voedsel en Landschap te benoemen.

„De glastuinbouw is evenals andere agrarische sectoren van grote betekenis voor de Nederlandse economie. Onze sector is zeer afhankelijk van een onbelemmerde export. Om voldoende markttoegang te houden in het buitenland en om onnodige fytosanitaire barrières en importheffingen te voorkomen pleit LTO Glaskracht Nederland voor een aparte minister voor Voedsel en Landschap zodat die de volledige verantwoordelijkheid heeft op dit dossier”, zo stelt Van Ruiten.

  • Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland

Een standaard aanbevelingsbrief is hier te downloaden. Deze hoeft enkel ondertekend te worden en kun je vervolgens mailen naar: boerenverstand@lto.nl. Het staat tuinders volgens Van Ruiten „uiteraard vrij om zelf een motivatiebrief te schrijven”. Daarin kun je aangeven waarom er volgens jou een minister van Voedsel en Landschap moet komen, wat zo’n minister voor jou en de sector moet gaan doen en aan welke eisen zo’n minister moet voldoen.