Vakblad voor de Bloemisterij Minister van Landbouw keert toch terug in kabinet-Rutte III

Minister van Landbouw keert toch terug in kabinet-Rutte III

0

UPDATE, 15:55 uur – In het kabinet-Rutte III keert toch een minister van Landbouw terug. Dat melden onder meer De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Eerder vandaag meldden bronnen in Den Haag nog dat er geen landbouwminister in het nieuwe kabinet zou komen, maar dat lijkt dus niet het geval te zijn.

In het kabinet-Rutte III worden, naar verluidt, drie departementen door elk twee ministers bestuurd. Het gaat daarbij om de ministeries van Veiligheid en Justitie, Volksgezondheid en Onderwijs, zo melden ingewijden. Het is voor het eerst dat departementen over twee ministers worden verdeeld.

  • Foto: Shutterstock

De wens van D66 om een minister van Klimaat aan te stellen, is er doorheen gekomen. De minister van Economische Zaken wordt tevens minister van Klimaat. In totaal komen er zestien ministers.

Zeer waarschijnlijk zal Rutte na het debat van donderdag 12 oktober tot formateur benoemd worden. Hij zal dan aan de slag gaan met het invullen van de ministersposten. Volgende week is de Tweede Kamer met herfstreces. Naar verwachting zal daardoor eind deze maand bekend worden wat de definitieve samenstelling van het nieuwe kabinet zal zijn.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar