Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends ‘Ook drugs met bloemen en planten naar Oost-Europa’

‘Ook drugs met bloemen en planten naar Oost-Europa’

0

Niet alleen bloemen- en plantentransporten naar Italië worden gebruikt om drugs te smokkelen, maar ook de lijnen naar Oost Europa. Dat denkt Bart Weitjens, directeur van AgroCheck.

Weitjens doet zijn uitspraken over de drugstransporten in het Vakblad voor de Bloemisterij van vandaag. „Ik denk dat er richting Oost-Europa ook wel wat gebeurt. Wij zien goederenstromen en spreken met exporteurs. Sommige exporteurs kunnen niet meer concurreren tegen normale prijzen. Ze worden door prijsvechters uit de markt gedreven die abnormale lage prijzen voor bloemen vragen. Gaat het dan om bloemen of iets anders?”, aldus Weitjens.

Volgens Weitjens is de combi van drugs en bloemen en planten nooit helemaal uit te bannen. „We weten dat heel Brabant vol met drugslabs staat en dat is blijkbaar niet te voorkomen. De politie heeft blijkbaar te weinig middelen en handjes om het harder aan te pakken. Via drie grote veilingen gaan duizenden vrachtwagens Europa in, dan praat je over een substantieel deel van de economie.”

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.