Vakblad voor de Bloemisterij Corona Ook Fleuramour gaat dit jaar niet door

Ook Fleuramour gaat dit jaar niet door

0

Fleuramour, dat van 25 tot en met 28 september in het Belgische Bilzen zou plaatsvinden, is vanwege het coronavirus verplaatst naar 2021. Volgens de organisatie brengt de annulering enorme kosten met zich mee. Ze zag zich echter genoodzaakt het evenement af te blazen omdat ze niet de kwaliteit kan garanderen die ze gewend is.

Dit jaar zou al de 25ste editie geweest zijn van het internationaal evenement Fleuramour – A Magical World of Flowers. De jubileum-editie gaat echter niet door vanwege corona.

Gezondheid staat voorop

„Bezoekers zouden terechtkomen in een sprookjesachtige wereld met 140.000 bloemen, verwerkt in fabuleuze designs door ’s werelds beste bloemstylisten. Naast feeërieke bloemenshows, vernieuwende demonstraties, workshops en de nodige randanimatie wilden we voor dit zilveren jubileum nog enkele verrassingen uit de hoge hoed toveren, maar de gezondheid, veiligheid én het welzijn van onze bezoekers, exposanten en iedereen die betrokken is bij de organisatie staan voorop”, laat organisator Rekad weten.

Na Nederland, Rusland, België en Italië was het de beurt aan Roemenië en het team van Nicu Bocancea om het binnenplein van het kasteel te transformeren De kerk zou ‘onder handen genomen worden’ door Dmitry Turcan uit Azerbeidzjan. Ook stylisten als Tomas De Bruyne, Tom De Houwer en Angelica Lacarbonara hadden hun deelname aan Fleuramour bevestigd. In totaal werden een 200-tal floral designers uit 20 landen verwacht.

Door de onzekere ontwikkelingen omtrent het coronavirus vreest de organisatie dat zij afhaken. Ze kan daardoor niet garanderen dat het evenement hetzelfde niveau zou behalen als de vorige edities.

Eén jaar uitstel

„Fleuramour is altijd tot in de puntjes geregeld en dat kunnen we nu niet garanderen. Daarom hebben we besloten om het evenement te verplaatsen naar 2021. Dat geeft ons uiteraard ook weer meer tijd om deze 25ste editie nog magischer te maken.  Wij begrijpen dat dit absoluut geen leuk nieuws is, maar we rekenen op jullie begrip. Het annuleren brengt enorme kosten met zich mee, maar we zetten alles op alles om er in 2021 een onvergetelijk evenement van te maken.”

Het thema “Magic” blijft in 2021 behouden. Fleuramour vindt jaarlijks plaats op het Kasteel Alden Biesen in België. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers in vier dagen tijd.

Lees hier over voorgaande edities van Fleuramour.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar