Ook Flora Futura staakt samenwerking met Royal FloraHolland

Flora Futura staakt de samenwerking met Royal FloraHolland. De vakvereniging voor kopers en kwekers wil van de veiling weten hoe ze de plannen voor het landelijk veilen verbetert.

Flora Futura eist inzicht in hoe Royal FloraHolland de plannen voor het landelijk veilen verbetert. Het gaat om de wijze van beeldveilen, schouwen, nummerdrukken en beeldmateriaal. Deze eis doet ze in een brief die ze vandaag (vrijdag 14 mei) verzendt naar Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland.

Flora Futura schrijft in de brief verder volledig achter VGB te staan. De branchevereniging verwoordde recent haar standpunt in een rapport Een reikende hand. VGB sprak daarover met RFH en kreeg van de veiling een reactie. VGB liet CEO Van Schilfgaarde afgelopen dinsdag in een brief weten niet tevreden te zijn over het antwoord van de CEO.

Enquête

In afwachting van de schriftelijke reactie op de brief van VGB staakt Flora Futura de samenwerking in de verschillende commissies, advies- en begeleidingsgroepen.

Begin dit jaar hield Flora Futura een enquête over de ambities van Royal FloraHolland. De resultaten daarvan deelde ze met Royal FloraHolland. Ze had de hoop dat dit leidde tot een wijziging van de strategie en de invulling daarvan. Om dezelfde reden zocht Flora Futura het afgelopen half jaar intensief de samenwerking met Royal FloraHolland.

Flora Futura-voorzitter Frank Timmermans: „Inmiddels zijn er maanden verstreken en ontbreekt nog elke concrete aanwijzing dat onze boodschap bij Royal FloraHolland is aangekomen. Dat is de reden dat wij achter de schermen de samenwerking hebben gezocht met andere ketenpartners. ‘One size fits all’ heeft onze sector niet groot gemaakt en is ook niet de oplossing voor uitdagingen nu en in de toekomst.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties