Ook in mei hoge prijzen bij Royal FloraHolland

Het lijkt dit jaar niet op te kunnen voor kwekers. Klanten van Royal FloraHolland betaalden in de Moederdagmaand mei wederom hoge prijzen voor snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten.

Het is met een vergrootglas zoeken naar minnetjes in de kolom van de gemiddelde prijzen van snijbloemen en kamerplanten in de mei-tabellen van Royal FloraHolland. Alleen potroos realiseerde vorige maand een lagere prijs dan vorig jaar. De prijsvorming was goed. Niet alleen ten opzichte van 2020 waarin corona nog een negatief effect had op de afzet.

Ook in vergelijking met 2019 kregen telers in de maand van de Moederdagen over het algemeen hoge prijzen voor snijbloemen en kamerplanten. Er waren in mei 2021 drie veildagen minder dan in mei 2019.

Pioen €1,06

Voor snijbloemen betaalden kopers voor meer stuks (+8,7%) gemiddeld 35 cent. Dat is ruim 18% meer dan in 2019. Prijzen voor bepaalde productgroepen stegen naar grote hoogten. Zo deed pioen gemiddeld €1,06. (..)

Lees het volledige artikel over de meimaand bij Royal FloraHolland via mijnbloemisterij.nl. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties