Ook jij kan de Tuinbouw Ondernemersprijs winnen

Innovatieve ondernemers in de tuinbouw kunnen zich aanmelden voor de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs 2018. De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan topondernemers die innovatief en duurzaam ondernemen en daarmee een voorbeeld zijn voor de vernieuwing in de tuinbouwsector. Dit heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

De innovatiekracht van Nederlandse bedrijven is in zes jaar tijd met 10,4 procent gestegen ten opzichte van andere landen in de Europese Unie. Met haar proactieve houding levert het tuinbouwbedrijfleven daaraan een belangrijke bijdrage, benadrukt de organisatie.

Ondernemers en ondernemingen uit de tuinbouw met activiteiten in veredeling, vermeerdering en teelt, bewerking en verkoop en handel van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen komen in aanmerking voor een nominatie. De schaalgrootte is niet van belang, zet de organisatie uiteen.. Het is juist de deskundigheid van de ondernemer die telt, zoals durf, doorzettingsvermogen en visie op duurzaam ondernemen. Hij of zij onderscheidt zich van collega’s op het gebied van bijvoorbeeld productinnovatie, duurzame ontwikkeling, samenwerking, arbeid, marketing, enzovoort.

Kandidaten kunnen tot uiterlijk 15 september zich zelf aanmelden of door een ander bedrijf of organisatie worden aangemeld. Eind oktober maakt de organisatie bekend welke vier bedrijven een nominatie krijgen. De winnaar wordt vervolgens tijdens de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari 2018 bekend gemaakt.

Bollenbedrijf JUB Holland uit Noordwijkerhout won in januari de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Directeur Jaap-Jan Uittenbogaard laat in de verklaring weten: “de reacties na het winnen van de Tuinbouw Ondernemersprijs waren overweldigend; we kregen felicitaties uit alle windstreken. We merken dat we hiermee erkenning van de sector hebben gekregen. Het ambassadeurschap dat met de prijs meekomt, brengt ons verbreding van het netwerk en daarmee positieve ontwikkelingen.”

Het Vakblad voor de Bloemisterij is samen met zusterblad De Boomkwekerij partner van de Tuinbouw Ondernemersprijs. De prijs wordt als partner verder gedragen door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis, HPP Exhibitions, Ministerie van Economische Zaken en Rabobank.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties