Op Floriday werken of overstappen op ander softwarebedrijf?

  ‘Is het de bedoeling dat we op onze eigen tablet meedoen en ook een kloklevering aanmaken?’ Ik vraag het maar even voor de zekerheid. ‘Nee nee! Ik doe het in een testomgeving, anders verstuur je straks per ongeluk een leveringsbericht!’

  Het was nog haasten om op tijd te komen. Vergaderzaal Cactus in het hoofdgebouw van FloraHolland in Aalsmeer. Parkeren voor de deur kon niet, dat was alleen voor pasjeshouders. Wij, de eigenaars van de veiling, hebben niet zo’n pasje. Dan ken je je plek weer. Dus opzoek naar een andere parkeerplaats. En toen snelwandelend terug.

  Want er was werk aan de winkel. Een Floriday-workshop. Met een groepje collega’s uitleg krijgen over het maken van klokleveringen en hoe je de bloemen in de directe verkoop kunt zetten. Maar voordat je dat kunt doen dien je eerst een catalogus aan te maken met de soorten bloemen die je hebt. Daar moet je vervolgens in aangeven om welke lengte, gewicht en rijpheid het gaat en je kunt er foto’s bij plaatsen. Stap voor stap gaan we er doorheen. Tot aan het maken van een aflevering.

  En dan begint het. Al snel wordt de opmerking gemaakt dat het best omslachtig is allemaal. ‘In mijn eigen programma gaat dat veel gemakkelijker! Dan heb ik sjablonen die heel veel invulwerk doen. En dan zie ik gewoon ook een klokbrief voor me, dus dan weet ik waar ik dingen in moet vullen. En de klokvoorverkoopprijs? Moet ik die nu apart invullen? Dat kan ik nu nog meteen invoeren.’

  Ik herken het. Want stiekem zit ik op m’n eigen tablet toch een kloklevering aan te maken. En dat vergt best wat handelingen. Heeft vast met onwennigheid te maken. Je ouwe jas zit het lekkerst. Maar de AntEater– of EfficeKweker-gebruiker staat nu lelijk in de kou. Want wat moet je? Rechtstreeks op Floriday gaan werken of toch overstappen op een ander softwarebedrijf?

  Inmiddels is mijn kloklevering klaar. Ik zal maar niet op ‘Opslaan en EAB verzenden’ klikken. Verwijderen lijkt me beter. Even kijken, hoe doe je dat? Karindeling ongedaan maken? Werkt niet… HELP!

  Kees van Egmond

  Lees hier meer columns van Kees.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties