Op naar Tima 6!

  De Keniaanse winter heeft afgelopen weken duidelijk z’n intrede gedaan. De nachten zijn koud en overdag is er weinig instraling. De productie is in heel Kenia flink ingezakt. Dat heeft gelukkig een positief effect op de prijsvorming. Het is momenteel dan ook rustig op de tuin. Mooie tijd om achtergebleven klussen aan te pakken. Een flinke opruimbeurt op de hele tuin kan ook nooit kwaad.

  Het is ook het juiste moment om er eens wat langer tussenuit te gaan. Hoe fantastisch het leven hier ook is, af en toe is het goed om de resetknop in te drukken. Terug naar het overgeorganiseerde mierennest dat Nederland heet. Het indrukken van deze knop is vanwege alle reisbeperkingen al bijna 2 jaar niet gebeurd. Ik snak er dan ook naar om weer wat tijd in Nederland door te brengen.

  De afgelopen jaren is er weinig bijgebouwd in Kenia. 2019 was geen makkelijk jaar en we weten allemaal wat er in 2020 aan de hand was. 2021 is voortvarend begonnen en veel bedrijven in Kenia hebben dan ook plannen om uit te breiden. Ook bij ons kriebelde het al een tijdje. De mogelijkheden liggen er en we voelen ons verplicht naar onze omgeving. Kenianen hebben de gewoonte om voor de toegangspoort van een bedrijf te wachten in de hoop dat ze die dag mensen aannemen. Op een gemiddelde maandag staan er bij ons ruim 500 man voor de poort; allemaal op zoek naar een baan.

  Je kunt raden waar dit verhaal naar toe gaat. Inmiddels hebben we de kassen voor het volgende project besteld. Ontwikkelingswerk of rozen telen, wij doen een beetje van beide.

  De Nederlandse ambassadeur had helaas geen trek in het aanschouwen van deze synergie. Er viel van de week een uitnodiging van hem op de digitale mat. Of we naar een duur diner van de ambassade wilden komen. De nieuwe ambassadeur is druk met het verkennen van het land en de aanwezige Nederlandse ondernemingen. Onze provincie is momenteel aan de beurt. Op de wederuitnodiging om op de dag zelf eens bij ons te komen kijken, kwam helaas geen antwoord.

  Wellicht wil hij wel langs komen als we wat groter zijn. Nu eerst m’n welverdiende vakantie en dan op naar Tima 6!

  Thomas Fransen

  Bedrijfsleider Timaflor, Kenia

  Lees hier meer columns van Thomas.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties