Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Piet en Michael nemen plantenkwekerij over

Piet en Michael nemen plantenkwekerij over

0

Piet de Jong en Michael Bacx nemen over een jaar of drie plantenkwekerij de Jong over. Ze zijn op tijd gestart.We zitten nu midden in het proces van overdragen. “Mijn vader is 62, en wil er over een jaar of drie uitstappen, net als mijn oom. Dan nemen Michael en ik het bedrijf helemaal over,” aldus Piet junior.

Piet groeide als kind op tussen de plantjes. Na de middelbare school wilde hij kijken of de marechaussee wat voor hem was, maar daar stopte hij mee. Het bloed kroop toch waar het niet gaan kon, waarna Piet de MAS volgde. Vlak daarna vroeg zijn vader Piet of hij in het bedrijf wilde stappen. En nu dus over een paar jaar het bedrijf overnemen met zwager Michael? “De rode loper is al voor ons uitgelegd. Mijn drie zussen hebben er geen interesse in en werken allemaal in de zorg, dus het was duidelijk dat ik de enige ben die mijn vader opvolgt, met zwager Michael.”

Piet de Jong junior (links) en Michael Bacx

Nu ook vennoot
Michael werd twee jaar geleden door Piet senior gevraagd om in het bedrijf te stappen, en is nu ook vennoot. “Hiervoor werkte ik in het bedrijfsleven in de verkoop bij grote bedrijven. Het voordeel is dat ik het al kende van de verhalen”.

Lees het hele verhaal van de beide jonge ondernemers in de rubriek vakgenoot van het Vakblad. De digitale editie is hier te lezen (alleen voor abonnees).

 

Rianne Nieuwenhuize
Rianne Nieuwenhuize is sinds februari 2020 redacteur economie, agribusiness en ruimtelijke ordening bij vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar