Open en eerlijk discussiëren over middelen

Op haar jaarvergadering op 12 december lanceerde Nefyto, de branchevereniging van de agrochemische industrie, de GBM (gewasbeschermingsmiddelen) FactChecker. Een digitaal platform waarop misverstanden over gewasbeschermingsmiddelen worden gedeeld en uitgelegd.

Het platform wordt regelmatig aangevuld met nieuwe ’facts’ als de actualiteit daar aanleiding toe geeft. Nefyto wil een eerlijk verhaal vertellen over gewasbescherming. In gesprek zijn met verschillende stakeholders, waaronder de wetenschap, politici en de maatschappij, is hierbij een kernpunt. „We kunnen leren van ieders inbreng om de website verder te ontwikkelen en naar een hoger plan te brengen”, stelt Nefyto-voorzitter Carlos Nijenhuis.

Wetenschappelijke kennis en feiten zijn het uitgangspunt voor Nefyto voor de online fact-checker. Tegelijk is duidelijk dat gewasbeschermingsmiddelen emoties oproepen. Nefyto en aangesloten bedrijven willen, zoals aangegeven in de Visie en Ambitie, open en transparant zijn en proactief en begrijpelijk communiceren. „De GBM FactChecker is weer een stap richting verhelderend zijn naar de maatschappij”, aldus Nijenhuis.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties