Optimisme terug bij perkgoedtelers

Telers en handelaren noemen het begin van het perkgoedseizoen 2018 matig tot zeer slecht. Veel violen en primula’s zijn doorgedraaid of gestort; de kleinere vroege eenjarige zomerbloeiers noteerden mindere prijzen. Toch zitten telers en handelaren zeker nog niet in zak en as door het grote consumentenvertrouwen en de betere weersvooruitzichten. Twee goede weekenden achter de rug en een voor de boeg en het optimisme is weer helemaal terug.

Jenny Mostert

Als John Langeslag van kwekerij Loek Jansen de huidige stemming op perkgoed- en kuipplantenbedrijven moet omschrijven dan is het niet hectisch, maar gezond druk. Ondanks dat veel producten nu tegelijk komen, is er weinig tot geen ophoping van gewassen. Ook niet van de laatste violen, omdat afzetkanalen zich richten op de versere gewassen. „De voortekenen zijn goed. Vorig jaar hebben nagenoeg alle perkgoed- en kuipplantentelers een goed seizoen achter de rug. Met het goede consumentenvertrouwen zit een vergelijkbaar en wellicht beter seizoen er in.”

Op de bedrijven merkt Marc de Baan, productmanager balkon- en terrasplanten bij Royal FloraHolland, wel enige hectiek. „Je merkt dat het seizoen echt los begint te komen, zowel van eenjarige zomerbloeiers als kuipplanten. Alle vooruitzichten zijn goed. Een dip in de verkoop de komende weken door koud weer zoals vorig jaar het geval was, zit niet in de lijn der verwachting. Het wordt half april, eind april normaliter pieken. Hierdoor kunnen de rode cijfers die geschreven zijn, ook door Royal FloraHolland, weer omslaan in zwarte cijfers”, aldus De Baan.

Lees meer over voortgang verloop perkgoed- en kuipplantenseizoen vandaag uitgebreider in de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties