Oud-wethouder Amsterdam nieuwe toezichthouder Floriade

De gemeente Almere heeft een nieuwe interim-Raad van Commissarissen (RvC) voor de Floriade BV benoemd. De huidige RvC, onder voorzitterschap van Tjibbe Joustra, treedt per 1 augustus af.

Voorzitter van de interim-RvC wordt Eric van der Burg, van 2010 tot 2018 wethouder namens de VVD in Amsterdam en momenteel fractievoorzitter.

Namens de Nederlandse Tuinbouw Raad, initiatiefnemer van de Floriade, neemt Jan de Vries zitting. De Vries is directeur van boomkwekerij Boot & Dart en vice-voorzitter van Anthos. De Vries zit ook in de huidige RvC en zorgt hiermee voor continuïteit in het bestuur. Ook was hij betrokken bij eerdere Floriades.

Angelique Lombarts is lector aan de Hotelschool The Hague op het gebied van Hospitality, Happiness & Care, en organisatie-antropologe. Lombarts heeft kennis en ervaring op het gebied van toerisme, citymarketing en congres- en eventorganisatie.

Toezicht

De RvC houdt toezicht op de werkzaamheden van de Floriade BV. Deze is, met de gemeente als enige aandeelhouder, in het leven geroepen om de Expo Floriade Almere in 2022 te organiseren.

De vorige RvC-leden legden onlangs hun taak neer omdat zij zich niet meer herkenden in hun oorspronkelijke opdracht. De interim-periode geldt tot een definitief besluit is genomen over de inrichting en aansturing van de organisatie.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties