Over ons

Vakblad voor de Bloemisterij, het vakblad voor ondernemers in de bloemen- en plantenketen

Het Vakblad voor de Bloemisterij is hèt vakblad voor professionele telers en handelaren van snijbloemen en pot- en perkplanten in Nederland. Het magazine verschijnt elke vrijdag en analyseert de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse en mondiale sierteelt. Ook bezorgt de redactie vier maal per week een nieuwsbrief in de vorm van een e-mail aan een brede groep professionals die in de Nederlandse sierteeltketen werken.

Een ervaren team redacteuren geeft in het Vakblad voor de Bloemisterij aandacht aan de actuele trends en ontwikkelingen in de markten, de teelt, de marketing, de dienstverlening en de politiek. Ook opinie ontbreekt niet in de vorm van columns van telers in binnen- en buitenland en van trendzetters in de keten. De redactie wil met de inhoud van het vakblad van toegevoegde waarde zijn voor de bedrijfsvoering van de professionele teler en handelaar.

Het Vakblad voor de Bloemisterij heeft elke maand een themanummer, waarin een specifieke trend in de bloemen- en plantensector wordt belicht.

Naast het magazine presenteert de redactie ook dagelijkse het laatste nieuws op deze website vakbladvoordebloemisterij.nl en verzorgt de redactie de Engelstalige nieuwsvoorziening op onze website Floribusiness.com.

Het Vakblad voor de Bloemisterij is een uitgave van Hortipoint. Hortipoint is specialist in vakinformatie. Naast het Vakblad voor de Bloemisterij geeft de media-organisatie de titels De Boomkwekerij, Tuin en Landschap, PlatformGroen, Bloem&Blad en Floribusiness uit.