Paletti Growers gaat stap voor stap ‘het schap in’

Paletti Growers toont op IPM dat ze bereid zijn tuincentra, supermarkten en bouwmarkten te ondersteunen op de winkelvloer en te begeleiden bij de inrichting van het schap. In hun stand stonden daarom grote moodboards, ingerichte tafels en een scheidingswand met planten.

De stand van Paletti sluit bovendien aan bij het feit dat Nederland partnerland is van IPM 2017. De oranje kleur overheerst.

Meer dan een jaar geleden, in september 2015, werd Paletti Sales opgericht. Leden van Paletti besloten daarmee gezamenlijk de markt op de gaan met hun bloemen en planten. Daarmee zijn ze heel voorzichtig gestart, vertelde Maria Verschure van Croyse Loop uit Aarle-Rixtel. Croyse Loop teelt bolchrysanten, potchrysant, perkgoed en kerststerren. Verschure zit in het bestuur van de salesorganisatie van Paletti.

Volgens Verschure zijn de eerste contacten gelegd met tuincentra, supermarkten en bouwmarkten in de Euregio Rijn-Maas. „We zijn rustig aan in die markt aan het komen. We zijn kwekers en afnemers zijn niet gewend van ons dat wij alles regelen. We huren ook mensen in voor de kennis. Stap voor stap komen we verder. We willen op deze manier meerwaarde geven aan onze planten en bloemen.”

Paletti growers is een coöperatie van 18 telers – zeven snijbloementelers en elf plantenkwekers – in de provincies Limburg en Noord Brabant en Nordrhein-Westfalen.