PCB en Larenstein tekenen voor samenwerking ETT-opleiding

  Hogeschool Van Hall Larenstein en Praktijk Centrum Bomen (PCB) hebben recent een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit formaliseert de bestaande samenwerking voor de opleiding tot Boomtechnisch adviseur en het uitvoeren van praktijktrainingen. De partijen willen hiermee de samenwerking verder uitbouwen. Dat moet bijvoorbeeld gebeuren door het ontwikkelen van het opleidingsaanbod.

  PCB
  Mede-eigenaar Praktijk Centrum Bomen Willem van Delft (links) en Directeur Onderwijs Hogeschool Van Hall Larenstein Ruth van der Beek (rechts) ondertekenen onder De Kroezeboom in Ruurlo de samenwerkingsovereenkomst.

  Sinds 2016 bieden PCB en Van Hall Larenstein samen de opleiding tot European Tree Technician (ETT) aan. Door deze combinatie worden de deelnemers boomtechnisch voorbereid op het behalen van het ETT-examen. Bovendien bereidt het hen ook voor op het boomtechnisch adviseurschap. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om communicatie- en adviesvaardigheden, proces- en projectmatig werken en het werken aan multidisciplinaire projecten met stakeholders in de openbare ruimte.

  PCB: praktische insteek

  Willem van Delft van Praktijk Centrum Bomen: „Kenmerkend voor de opleiding is de praktische insteek van de vaklessen. Deze is direct toepasbaar in de eigen werksituatie.” De ETT-opleiding is een doorlopende leerlijn die bestaat uit 2 fasen. Ten eerste de minor ’Bomen en Stedelijke Omgeving’ van Hogeschool Van Hall Larenstein. Ten tweede de modulaire ETT-opleiding van PCbomen.

  Verkorte hbo-opleiding

  „Momenteel onderzoeken wij samen met Praktijk Centrum Bomen en anderen partijen de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een nieuwe ’associate degree’ (ad) opleiding”, aldus Ruth van der Beek. Van der Beek is directeur onderwijs bij Hogeschool Van Hall Larenstein. „Deze verkorte hbo-opleiding Boomadvies duurt twee jaar en is met name interessant voor afgestudeerde mbo-studenten en mensen uit de beroepspraktijk die op hbo-niveau een aanvullende opleiding willen volgen”.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties