Perfect Plant Deal doet niet aan bakkie-bakkie

  Je zou maar 31 zijn en met pensioen kunnen gaan. Na de deal met Victus Participations is dit voor Enya en Franck van Dijk van Perfect Plant Deal werkelijkheid geworden. De investeringsmaatschappij heeft een meerderheidsbelang genomen in het fulfilmentbedrijf, dat liefst volle karren bij telers bestelt.

  Van stoppen is bij Enya en Franck van Dijk echter geen sprake. „Wij vinden het werk en het bedrijf nog veel te leuk. Bovendien hebben wij ook nog aandelen, dus ook baat bij groei.”

  In 2008 begonnen zij met het versturen van planten vanaf de kwekerij van haar schoonvader. Er gingen toen zo’n 20 planten per week de deur uit. In de jaren erna namen de aantallen toe. Tot aan zo’n twee miljoen in 2020.

  De overname door investeerder Victus Participations en de komst van operationeel directeur Arjan Heemskerk hebben voor rust gezorgd. „We konden het niet meer bolwerken”, zegt Enya. „Wij hoeven ons nu niet meer zo bezig te houden met het proces op de werkvloer, maar kunnen ons weer focussen op de strategie, het vinden van nieuw assortiment en het ontdekken van nieuwe markten.”

  Meer weten over de werkwijze, strategie en toekomstplannen van Perfect Plant Deal? Lees het deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij. Online is het artikel (na inlog) te vinden via deze link

  Franck en Enya van Dijk begonnen in 2008 met hun bedrijf Perfect Plant Deal, een dienstverlenende schakel in de online handel richting consument.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties