Peter Bakker: ‘Op termijn zou er een Eelde Express kunnen komen’

De algemeen directeur van Plantion Peter Bakker kan zich voorstellen dat er in de toekomst een Eelde Express komt vanuit Ede. Een transporteur zet de bloemen en planten voor klanten in Eelde neer die ze op Plantion op afstand gekocht hebben.

Bakker doet deze uitspraken in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week. Hij signaleert dat FloraHolland Eelde gedoogt binnen de strategie FloraHolland 2020, maar dat er geen beleid is voor de veiling in het noorden van Drenthe.

„Als er straks substantieel geïnvesteerd moet worden in bijvoorbeeld kloksoftware dan wordt de situatie van Eelde kritiek. We zijn er niet op uit om het bolwerk Eelde om te gooien, maar we zijn er wel op uit om de bloemisten daar te voorzien van dagelijks verse producten tegen een marktconforme prijs zodat zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien.”, aldus Bakker.

Een steunpunt van Plantion in Eelde ziet Bakker niet zitten. „Ik denk meer vanuit organisatie en logistiek dan vanuit vastgoed. Op termijn zou er een Eelde Express kunnen komen. Dat een transporteur de bloemen en planten voor klanten in Eelde neerzet die ze bij ons op afstand gekocht hebben.”

Recent zijn de directeuren van FloraHolland, Lucas Vos en Steven van Schilfgaarde, in Eelde op bezoek en hebben daar onder meer met een afvaardiging van de handel gesproken. „Of Eelde open blijft ligt aan de veiling in Eelde zelf”, liet Lucas Vos toen weten. Eelde moet zorgen dat ze niet bij zijn bureau aanklopt en zwarte cijfers blijft halen. Dan blijft ze gewoon open.

Nu blijkt echter dat commerciële medewerkers van Eelde kopers op Eelde proberen te bewegen om op klokvoorverkoop in Aalsmeer in te kopen. Handelaren in Eelde zijn bang dat Eelde op die manier ondermijnd wordt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties