Noodrem-petitie bijna naar Ledenraad van FloraHolland

De noodrem-werkgroep biedt eind deze of begin volgende week de petitie aan de Ledenraad van Royal FloraHolland aan. „Dat de deadline van Floriday verschoven is, verandert niets aan het doel van de petitie”, zegt Rémi van Adrichem, een van de deelnemers van de werkgroep.

De petitie is ruim 750 keer ondertekend. Op dit moment is de werkgroep, samen met een advocaat, de petitie aan het uitwerken. Naar verwachting wordt deze eind week 7 of begin week 8 aan de Ledenraad aangeboden. Een kopie daarvan gaat naar directie en de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland.

Van Adrichem geeft aan dat het doel van de petitie niet enkel het opschorten van de deadline van Floriday was. „Wij vinden dat Floriday niet af is en we waren het dan ook niet eens met de deadline van 31 maart, maar ons doel gaat verder dan dat. De werkgroep wil meer helderheid over de financiering en toekomstige begroting van het platform. Wij zetten bovendien vraagtekens bij het uitfaseren van de EAB-connect. Ook willen wij een externe audit op de verplichte certificering en de rol van de directie”, vat de kweker nog eens samen.

De noodrem-werkgroep heeft nog niet om de tafel gezeten met de Ledenraad. De werkgroep wil met deze petitie een formeel overleg afdwingen.

Royal FloraHolland en de Ledenraad geven aan de petitie af te wachten en komen dan met een reactie over de volgende stappen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties