Phalaenopsis sortiment van Bremkens naar Sion

Het Duitse laboratorium Hark Orchideen is eigenaar geworden van alle genetica van Bremkens Breeding, actief in veredeling van phalaenopsis. De wereldwijde verkoop en marketing van het Duitse Bremkens/Hark-sortiment is overgedragen aan Sion Young Plants.

Lopende orders van uitgangsmateriaal van phalaenopsis maakt Bremkens zelf nog af. Daarna gaan zij verder als opkweekbedrijf van phalaenopsis. Sion Young Plants zal een van de partijen zijn die van hun opkweekdiensten gebruik gaat maken, meldt directeur Eric Moor. „In het verleden hebben wij ook altijd goed samengewerkt met Bremkens.” Sion gaat, naast haar eigen collectie, het gehele Bremkens/Hark-sortiment wereldwijd vertegenwoordigen. Het verkoopteam van het bedrijf in De Lier kan dat goed op zich nemen. Sion heeft ruime ervaring met de soorten van de Duitse veredelaar/vermeerderaar.  Tot 2016 heeft zij namelijk acht jaar lang de marketing en verkoop van de variëteiten van Bremkens Orchids voor zijn rekening genomen.

Bremkens investeerde flink

De Duitse phalaenopsiskwekerij Bremkens Orchids nam de verkoop van zijn variëteiten in 2016 weer in eigen handen. Tevens investeerden zij flink in het verbeteren van opkweek en de kwaliteit van het uitgangsmateriaal. Zo werd het bedrijf van 3 ha kas in Geldern-Walbeck opgehoogd en vernieuwd. Ook is een hightech sorteermachine in gebruik genomen. Hun grootste afzetmarkt voor stek van phalaenopsis is Europa. De afzet groeide snel, maar investeringen waren hoog. En teeltproblemen en tegenvallende rendementen in de teelt van phalaenopsis bleven ook Bremkens niet bespaard.

Zakelijk geschil

Het benodigde weefselkweekmateriaal liet het familiebedrijf Bremkens vooral maken bij Hark Orchideen. Een zakelijk geschil is opgelost door bestaand en nieuw sortiment inclusief moederplanten te verkopen aan Hark Orchideen. Bremkens Orchids is door deze verkoop gestopt als veredelaar en gaat door als opkweekbedrijf.

Telers van het onderhavige sortiment zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van de nieuwe situatie. Sion bespreekt momenteel persoonlijk mogelijke oplossingen met de phalaenopsistelers die cultivars van Bremkens in hun kas hebben.

De Duitse phalaenopsiskwekerij Bremkens Orchids heeft op hun bedrijf van 3 ha in Geldern-Walbeck de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de opkweek en kwaliteit van het uitgangsmateriaal.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties