HOT moet herstructurering Bommelerwaard versnellen

Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) en Ontwikkelingsbedrijf HOT gaan samenwerken om tot een versnelling te komen binnen de herstructurering van de tuinbouw in de Bommelerwaard. Het ontwikkelingsbedrijf gaat daartoe grootschalige tuinbouwkavels actief aanbieden. Verwacht wordt dat er daardoor meer beweging in de markt komt.

„Als overheid is het niet onze kerntaak om kant-en-klare tuinbouwkavels aan te bieden in de markt”, aldus voorzitter Conny Bieze van het dagelijks bestuur van het PHTB. „Wij hebben echter wel gemerkt dat tuinders daar behoefte aan hebben, aangezien zij daardoor sneller van start kunnen met de uitvoering van eventuele bouwplannen. Door samen te werken met Ontwikkelingsbedrijf HOT verwachten we dan ook slagen te kunnen maken binnen de herstructurering.”

Ontwikkelingsbedrijf HOT is vooral op de achtergrond betrokken. PHTB blijft het gezicht en aanspreekpunt voor tuinders die een nieuwbouw- of uitbreidingswens hebben of willen stoppen en hun bedrijf te koop willen aanbieden. Zij kunnen bij PHTB terecht als ze interesse hebben in de mogelijkheden die de samenwerking met Ontwikkelsbedrijf HOT biedt.

Ontwikkelingsbedrijf HOT is onderdeel van CoalitieHOT, een initiatief van de Federatie VruchtgroenteOrganisaties, Royal Flora Holland en de Rabobank. Binnen Coalitie HOT werken deze private partijen samen om de positie van de Nederlandse tuinbouw te versterken. Daarnaast wordt gefocust op onder andere duurzaamheid en energie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties