Piet Zuidgeest na 60 jaar nog steeds actief bij PZ Planten

Met zijn 82 jaar rijdt Piet Zuidgeest, de grondlegger van het PZ Planten in 1958, nog altijd met de vrachtwagen naar de veiling. Het doet hem deugd dat de teelt van ficus elastica, waarmee hij de teelt in potplanten begon, nog steeds deel uitmaakt van het assortiment. Sterker nog: de potplant is weer helemaal hip.

Het 60-jarig bestaan van het bedrijf uit Monster is in ieder geval aanleiding om het beeldmerk geheel te veranderen, die over de jaren meerdere malen is ververst. Nu is gekozen voor een logo waarin zowel groene als bloeiende planten zijn gesymboliseerd. De laatste hand wordt eraan gelegd om tijdens de Seasonal Trade Fair voor het eerst te presenteren.

Roer omgegooid

De huidige eigenaren, Peter en Marlène Zuidgeest, zijn in 2011 een andere bedrijfskoers gaan varen: van het jaarrond telen van groene potplanten in grotere potmaten (21 en op) naar het seizoensmatig telen van potplanten. Het hoe en waarom is vrijdag 9 maart te lezen in de Bloemisterij.

Opvolging niet duidelijk

Peter en Marlène vinden het tuindersvak uitdagend en boeiend. Ze doen niets liever. En vinden het dan ook jammer dat zo veel jongeren dat niet in zien. De banen liggen voor het oprapen met een grote diversiteit aan functies.

Of hun eigen kinderen er zo ook over denken, is nu nog niet duidelijk. Daarvoor zijn Floor (13 jaar), Pim (11 jaar) en Rik (9 jaar) nog te jong. Alhoewel, de jongste is wel gefascineerd op alles dat met groen te maken heeft. Hij zaait zijn eigen pompoenen en helpt graag mee met planten oppotten. „Onze kinderen zijn vrij om voor het vak te kiezen of iets anders. In allebei zullen we ze ondersteunen”, meldt Marlène.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties