Pilot landelijk veilen snijanthurium 3 september van start

Op donderdag 3 september 2020 start Royal FloraHolland met een pilot landelijk veilen van snijanthurium. Alle snijanthuriumkwekers doen mee aan de pilot.

De pilot Landelijk Veilen snijanthurium start op donderdag 3 september 2020 om 07.10 uur op klok 6. De veilvolgorde wordt tijdens de pilot bepaald door random kweker loten (alle kwekers die hebben aangevoerd voor de landelijk veilen pilot). Per kweker wordt daarna eerst het aanbod in Aalsmeer en dan het aanbod in Naaldwijk geveild. Dit is de situatie bij de landelijk veilen pilot. Het is niet zeker dat dit ook zo is tijdens het uiteindelijke landelijk veilen.

In Rijnsburg houdt de veiling tijdens de pilot de lokale klok in stand. Kopers in Rijnsburg kunnen wel via KOA inkopen op de landelijke klok. Royal FloraHolland verzorgt tijdens de pilot het transport van de gekochte producten tussen de exportvestigingen.

De pilot wordt uitgevoerd met de huidige veilsystemen. Deze zijn oorspronkelijk niet gebouwd om landelijk te veilen. De pilot is daarom geen representatieve test voor de eindsituatie. Royal FloraHolland verwacht wel dat er wel dat ze van de pilot kan leren.

Volgens de veiling zet ze met de pilot de eerste stappen in het gelijktrekken van bepaalde aspecten binnen het veilen. Als voorbeeld noemt ze één veiltijdstip voor een productgroep en aantallen drukken. „We toetsen ook onderdelen van onze logistieke dienstverlening, zoals het transport tussen de locaties.”

Tijdens de pilot voert Royal FloraHolland metingen uit en volgt ze de ervaringen van kwekers, kopers en de interne processen op de veiling. Op basis hiervan bepaalt ze de vervolgstappen.

De pilot landelijk veilen staat al jaren op stapel, maar de veiling stelde de pilot talloze malen uit.

De Bloemisterij sprak vorig jaar al met snijanturiumtelers over de pilot. Dat lees je hier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties